تایتل قالب طراحی سایت سئو قالب بیان
بنشین لحظه ای ، رو در روی من...


یادش به خیر 

سال ها پیش یه دخترکی بود از دیار افغانستان، اسمش مُرسَل گلی بود...

یه غذایی درست میکرد بهش میگفت پلو افغانی ...

توش پر بود از کشمش و زرشک و مغز بادوم و پسته و بادوم هندی ... 

البته خیلی خوشگل درست میکرد... یه چیز تو مایه های مرصع پلو خودمون تمام آجیل ها و کشمش و زرشک ها رو جدا تفت میداد میریخت رو برنج....

من عاشق این غذاش بودم...

حالا امروز من یهو یادش افتادم... اون موقع ها ۱۹ سالش بود...الان باید چیزی حدود ۳۰ سالش باشه... نمیدونم کجاست ... چیکار میکنه... ولی از ته دل امروز یادش کردم و براش ارزوی خوشبختی کردم...

و همین شد که من به شیوه ی خودم برای نهار امروز افغانی پلو درست کردم...

خیلی راحته...

پیاز رو اول تفت میدین ، سرخ که شد فیله تکه شده یا سینه تکه شده مرغ رو بهش اضافه میکنین ، زعفرون و فلفل میزنین... مرغ ها سریع میپزن ، بعد بهشون کشمش و زرشک خلال پسته و بادوم اضافه میکنین ، درش رو میبندین تا یه کم مزه ها به خرد هم برن ، بعد در رو باز میکنین تا سرخ بشن ، بعد از قبل هم برنجتون رو میپزین کامل ، و بعد قاطی مواد میکنین... و نوش جان... 

+من از افغان ها خیلی خاطره های خوبی دارم....

مرسَل گلی 

نظر

حسین آقا...

حتی ازشون یه بار پول افغانی عیدی گرفتم و خدا میدونه من اون موقع چقدر بال درآوردم...

اقا نظر که از بچگی های ما  با ما بود تا همین ۵ سال پیش که وضعش خوب شد و خونه خرید و زن گرفت و رفت و دیگه ازش خبر ندارم...

انسان های شریف ، زحمت کش ، چشم و دل پاک، امین ...

و حالا تو همین بلاگستون خودمون یه دوست خوب افغان دارم که با خوندن پست دیشبش تمام خاطرات خوب من از این آدم ها زنده شد و امروز صبح من هوس افغانی پلو های مرسل گلی رو کردم... 

دلژین ۳۱ شهریور ۹۶ ، ۱۱:۱۴ ۱۸ ۱۲ ۲۶۰ آشپزی

نظرات (۱۸)

  • آرتمیس ‌‌
    جمعه ۳۱ شهریور ۹۶ , ۱۱:۲۴
    فقط اینا رو دارم برات بذام 
    ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
    قلب قلب قلب

    + غذاتم خیلی خوشگل و خوشمزه شده، بلد نبودم، شاید یه بار درست کردم :)
    + مرسل گلی! چه بامزه :)
    • author avatar
      دلژین
      ۳۱ شهریور ۹۶، ۱۱:۳۲
      ماچ ماچ ماچ 
      +غذای من اصلا شبیه مرسل گلی نشد... اون یه چیز خیلی توپی بود... 
      +خیلی اسمش خاص و قشنگه 
  • شب نما ...
    جمعه ۳۱ شهریور ۹۶ , ۱۱:۲۸
    مثل زرشک پلو می ماند

    • author avatar
      دلژین
      ۳۱ شهریور ۹۶، ۱۱:۳۲
      اره همونع 
      فقط کشمش و بادوم و پسته اضافه داره
  • بانوی عاشق
    جمعه ۳۱ شهریور ۹۶ , ۱۱:۳۰
    نوش جون
    منم دوست افغان دارم ک از راهنمایی باهم دوستیم
    الان دکترای فقه و حقوق داره و متکلم شده و مث بلبل عربی حرف میزنه

    • author avatar
      دلژین
      ۳۱ شهریور ۹۶، ۱۱:۳۲
      عزیزم 😍😍😍
      جات خالی
  • Va hid
    جمعه ۳۱ شهریور ۹۶ , ۱۱:۴۰
    ظاهر خوبی داره!!!

    موفق باشید!!!
    • author avatar
      دلژین
      ۳۱ شهریور ۹۶، ۱۲:۱۵
      مرسیی
      همچنیین
  • یاسین . میم
    جمعه ۳۱ شهریور ۹۶ , ۱۲:۳۰
    به نظر غذای خوشمزه‌ای میاد :)
    من هم از افغانی‌ها خاطره خوب زیاد دارم، خیلی اوقات نگاه‌هامون نژادپرستانه می‌شه و فکر می‌کنیم که ما ایرانیا خیلی خوبیم!
    • author avatar
      دلژین
      ۳۱ شهریور ۹۶، ۱۳:۵۷
      جات خالی خوب شد
      +اوهوم همینه
  • ماه گیسو
    جمعه ۳۱ شهریور ۹۶ , ۱۲:۵۱
    نوش جان
    • author avatar
      دلژین
      ۳۱ شهریور ۹۶، ۱۳:۵۷
      جات خالی ماه گیسو جان
  • آقای خاص
    جمعه ۳۱ شهریور ۹۶ , ۱۳:۲۳
    نوش جون
    • author avatar
      دلژین
      ۳۱ شهریور ۹۶، ۱۳:۵۶
      جای همه ی دوستان خالی
  • ملیکا
    جمعه ۳۱ شهریور ۹۶ , ۱۴:۲۵
    نوش جونت😍😍 من عاشق غذاهای پرملاتم :))) ولی چونپدر و برادرم از این جور غذاها خوششون نمیاد من حتی مرصع پلو هم نخوردم 😐 همه برام گریه کنین😢😞😂
    • author avatar
      دلژین
      ۳۱ شهریور ۹۶، ۱۸:۳۲
      اخ اخ 
      مامان منم همینه از این غذا ها خوشش نمیاد و من خودم مجبورم درست کنم در انزوا :)) 
  • محبوبه شب
    جمعه ۳۱ شهریور ۹۶ , ۱۴:۴۶
    مثل شیرین پلویه ولی با این تفاوت که مغزاش بیشتره : )

    منم دوست افغان دارم و خیلیم دوسشون دارم ^_^ یه غذای اصیل دیگه ایم دارن که خییلییی خوش مزه ست و تو مراسماتشون پخت میکنن به اسم "قابلی پلو".
    عاقا یه بار بخور عاشششقشش میشی ^_^

    نوش جونت
    • author avatar
      دلژین
      ۳۱ شهریور ۹۶، ۱۸:۳۱
      میرم این دفعه خونه همین آرتمیس بلاگیمون میشینم میگم به من قابلی پلو بدین :))) 

  • حوا ...
    جمعه ۳۱ شهریور ۹۶ , ۱۵:۴۰
    چه خوشمزه به نظر میرسه *_*
    • author avatar
      دلژین
      ۳۱ شهریور ۹۶، ۱۸:۳۰
      جات خالی
  • ماهی کوچولو
    جمعه ۳۱ شهریور ۹۶ , ۱۷:۱۵
    منم دبیرستان یه همکلاسی افغانی داشتم
    خیلی دختر دوست داشتنی ای بود
    همیشه ام وقتی خوراکی میاورد میگفت باید بخوری ازش
    یه سری آجیل آورد توش چلغوزم بود بعد من نمیدونستم چیه
    اون خیلی دوست داشت خودش ولی من وقتی خوردم قیافه ام رفت تو هم :)) بعدا شنیدم که خیلی ها دوست دارن و گرون ترین آجیله ولی به من رایگانم بدن دیگه نمیخورم :)) 
    • author avatar
      دلژین
      ۳۱ شهریور ۹۶، ۱۸:۳۰
      اخ اخ 
      پدر بزرگ خدابیامرز من عاشق چلغوز بود و من مثل تو از چلغوز بدم میاد :))) 

  • میس تیچر
    جمعه ۳۱ شهریور ۹۶ , ۲۱:۲۰
    "عهههه تو شوور نکردی؟؟".
    .
    .
    .
    .
    .

    .
    .
    کامنتای من زیر پستات ازین به بعد😂
    • author avatar
      دلژین
      ۳۱ شهریور ۹۶، ۲۲:۵۶
      😂😂😂😂😂😂😂
  • :)
    جمعه ۳۱ شهریور ۹۶ , ۲۲:۵۰
    آخ چه غذایی درست کردی کدبانو جان :)
    • author avatar
      دلژین
      ۳۱ شهریور ۹۶، ۲۲:۵۶
      جااات خااالی
  • واران ...
    جمعه ۳۱ شهریور ۹۶ , ۲۲:۵۱
    چقدر خوشمزه بود ^__^
    نوش جان تون :)
    مرسی از دستور پخت این غذا 🌹
    افغانی پلو به سبک واران هم پخته شد :)))
    پدرم که خیلی خوشش اومد :)
    انصافا ممنونم ^__^

    بازم اگر غذایی داشتی مثل این غذاهای پر تنوع بهمون بگو خب ؟؛)




    • author avatar
      دلژین
      ۳۱ شهریور ۹۶، ۲۲:۵۷
      وای چه ذوق مرگ میشم یکی از غذاهام درست میکنه 😍😍😍😍
      نوش جوووونتون 
      شما چطوری درست کردی ؟ 
      +چشم حتما 
      تو وبم یه جایی هست موضوعات زده آشپزی ، یه چند تایی تو اون دارم غذا 
  • :)
    جمعه ۳۱ شهریور ۹۶ , ۲۳:۰۹
    اینبار واقعاً جام خالی ؛)
    نوش جان خانوم گل 
    • author avatar
      دلژین
      ۳۱ شهریور ۹۶، ۲۳:۲۲
      عزیزییی
      بوووس
  • واران ...
    جمعه ۳۱ شهریور ۹۶ , ۲۳:۱۸
    ایشالا همیشه پر از ذوق بمونین ^__^
    من فقط بجای فلفل قرمزی که فکر کنم شما استفاده کردین فلفل سبز ریختم (چون فلفل قرمز رو خودم نمیخورم آلرژی دارم ) بقیه اش دیگه همه موادی که گفتی اضافه کردم با این تفاوت اول کمی مرغ رو آب پز کردم :) بعد تفت دادم :)
    چون بابام نمیتونه تنهایی این مواد رو هضم کنه :)
    باید حتما  آب مرغ  رو با غذا میل کنه بعد دیگه با دستور پخت غذای شما ، غذا رو پختم :)
    فقط اسمش رو پرسید که بهش گفتم پلو به سبک خودم :دی 
    ولی واقعا مرسی ^__^
    چشمتون سلامت ممنونم :*

    بازم ممنونم :*


    • author avatar
      دلژین
      ۳۱ شهریور ۹۶، ۲۳:۲۰
      عززیزززم مرسیییی
      نوش جووونتون 
      من فلفل سیاه و قرمز جفتش رو زدم... غذاهام همیشع تندن :)) 
      +خدا حفظ کنه پدر رو ...  
  • واران ...
    جمعه ۳۱ شهریور ۹۶ , ۲۳:۲۳
    ببخشید خط آخر  اضافه شد چون کامنتم در لحظه پرید :))
    برای همین ویرایش شد :))))
    مرسی :)


    +
    فلفل سیاه رو که من همیشه تو غذا میزنم ولی اینبار  فقط ترجیح دادم فلفل سبز دلمه ای رو تو غذا بریزم :)

    شما احتمالا تو هندوستان زندگی نمیکنین ؟:))))

    ممنونم سلامت باشین 
    خدا سایه ی پدر و مادر شما رو هم رو سرتون نگه داره :)
    • author avatar
      دلژین
      ۳۱ شهریور ۹۶، ۲۳:۲۶
      :))))) 
      ❤❤❤❤
      به به فلفل دلمه ای خیلی خوش مزه میشع 
      :))) والا ما یه سفر سال های دور رفتیم هند از اون موقع فلفل خور قهار شدم :))) غذاهام کم از هندی نداره :)) 
      +منم مثل پدر اب مرغ با برنج رو خیلیییی دوس دارم 
      +خدا همه ی مادر پدر ها روحفظ کنه 
  • مهدیس
    شنبه ۱ مهر ۹۶ , ۰۹:۱۸
    ❤❤❤❤❤😍😍😍😍دلم خواااااااااستتتتتتتتت ای خدااااااا 😗😘😗😘😗 چه خوشمره س.. وای واقعا دهنم آب افتاد.من خیلی شکموم 🍗🍗🍖🍗🍔🍟🍕🍟


    مرسل گلی؟ چ بانمکه اسمش خیلی خوب بود 🤗🤗😍
    • author avatar
      دلژین
      ۱ مهر ۹۶، ۱۳:۱۶
      :))) جات خاااالی 
      جون میده برا خوابگاه 
      راحت و سریعه
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">

بسم الله الرحمن الرحیم
وَإِن یَکَادُ الَّذِینَ کَفَرُوا لَیُزْلِقُونَکَ بِأَبْصَارِهِمْ
لَمَّا سَمِعُوا الذِّکْرَ وَیَقُولُونَ إِنَّهُ لَمَجْنُونٌ
وَمَا هُوَ إِلَّا ذِکْرٌ لِّلْعَالَمِینَ...
با مهربانی وارد شوید...